donderdag, juni 30, 2005

Zowaar

Met twee Kompakt 12-inches (feitelijk één plus één nieuw verdeeld label) thuisgekomen. Later meer. Toch vreemd.

Lijstje week 28

Deze week blijkbaar voornamelijk op electronische koers:
  1. Mathew Jonson - Return of the Zombie Bikers [Wagon Repair]
  2. Prins Thomas - Major Swellings [Noid]
  3. Ark - Caliente [Perlon]
  4. Juliet - Avalon (Thin White Duke Mix) [Virgin]
  5. The Emperor Machine - Aimee Tallulah Is Hypnotized [Depth Charge]
  6. Origami - First Note [Compost]
  7. Mathew Jonson - Gemini [Itiswhatitis]
  8. Losoul - You Know (Supermayer Remix) [Playhouse]
  9. DJ T - Rising [Get Physical]
  10. The Knife - Pass This On (Dahlbäck and Dahlbäck Remix) [Rabid]
Verder ook genieten van de Omid, Ewan Pearson, Rex The Dog en Timo Maas remixes van Depeche Mode, The Kills, de compilatie van Guuz, en, aller-uiteraard-ste, de remasters van Can.

woensdag, juni 29, 2005

Als het jeukt

moet je krabben. En dus heb ik mijzelve ook maar getrakteerd op de drie ontbrekende Can-remasters, Monster Movie, Soundtracks en Ege Bamyasi. Recht is geschied, als het ware.

Te

Veel te warm, veel te mooi, om ook maar iets op te schrijven.

donderdag, juni 23, 2005

Sade-ist

Ik heb me na vele jaren terughoudendheid maar eens terug op de lectuur van De Sade gestort. Het blijft een absoluut wonder dat die man zulke dingen durfde schrijven in de 18e eeuw.

woensdag, juni 22, 2005

Holy Mathew Part ∞

Leuk zeg! Bij de wekelijkse post van de Fuse krijg je een loopje van Mathew Jonson als achtergrondmuziekje.

Droom

Ik droomde vanmorgen dat Johnny Rotten in de hal van de turnhal van mijn vroegere school een klein optreden gaf. Daarna sloeg ik een praatje met hem over de laatste PIL-plaat.

Lijstje Week 27

  1. Adult. - Gimme Trouble [Thrill Jockey Advance CD]
  2. VA - Spectral Sound Vol. 1 [Spectral Sound 2CD]
  3. Jonny Rock - 3 Steps to Heaven 4 Steps to Rock [MFF]
  4. Shantel - Bucovina Club Vol. 2 [Essay]
  5. LCD Soundsystem - Disco Infiltrator (François K's Infiltrated Dub) [DFA]
  6. Plantlife - The Last Song [Plantlife]
  7. Arabian Prince feat. Dr. Dre - Innovator/Innovative Life [Lone]
  8. The Emperor Machine -Vertical Tones & Horizontal Noise Part 2 [Depth Charge]
  9. VA - New Thing! [Soul Jazz]
  10. Grandmaster Flash - The Message (Remix) [White_Enemy]

Twee dingen

Wat ik waarschijnlijk bedoelde, denk ik, met onderstaande kruistocht jegens de column, is dat er maar bitter weinig schrijvers zijn die de gewone dagelijkse sleur pakkend in een literaire vorm kunnen vatten.

En om mezelf maar even te overtuigen, heb ik vannacht (slapen onder een dak bij plus minus 30° is onmogelijk) Perecs La Vie Mode d'Emploi maar opnieuw even ter hand genomen. Het blijft één van de beste boeken die ik ooit gelezen heb, één dat ik iedereen aanraden kan. Perec is trouwens de man die ooit een boek schreef zonder één enkele keer de "e" te gebruiken. (La Disparition, een boek dat je dus alleen maar in de originele taal kan lezen, hetgeen ik overigens al een paar keer heb geprobeerd, maar een boek zonder e's lezen betekent tevens op elke bladzijde het woordenboek moeten raadplegen.) Om daarna doodleuk in zijn volgende boek, Les Revenents, alleen maar de "e" te gebruiken (dwz zonder enige andere klinker). Hij is trouwens ook de bedenker van het langste palindroom ooit in de Franse taal. A man apart, kortom. En natuurlijk dood.

In ieder geval, prachtig boek dat laat zien, dat het gewone leven nooit zomaar gewoon is. Zelden was 'doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg' zo van toepassing op een boek. Hij beschrijft er de nooit gekunstelde, maar altijd geloofwaardige levensverhalen, altijd vriendelijk ironisch, soms komisch, soms doodernstig, van alle inwoners (99 hoofdstukken) van één groot appartementsblok in Parijs. Ook handig: het is zo'n boek waarin je kan bladeren. Omdat de hoofdstukken nooit te lang zijn, kan je in principe echt overal beginnen. Er zijn wel voortdurend verwijzingen naar andere personages, maar die maken je alleen maar benieuwder om de rest van het boek te lezen. Van achter in het boek vind je trouwens een twee registers, waarin je , zij het chronologisch, zij het op naam, de namen van de bewoners kan opzoeken. Er is ook nog een register waarin hij alle anekdotes die in het boek verwerkt zijn, opgezocht kunnen worden. Typisch zo'n Frans, alomvattend, encyclopaedisch werk dat echter desondanks (in tegenstelling tot Proust) nooit verveelt.

dinsdag, juni 21, 2005

Cursief

Ik heb het cursiefje/de column altijd een afgrijselijke pseudo-literaire vorm gevonden. Nu komt dat misschien wel omdat we in Vlaanderen op dat vlak wel heel erg benadeeld zijn. Ik moet niks hebben van de columns van Kees van Kooten, Jan Mulder (voetbal! in Godsnaam!) en Herman Brusselmans in Humo. Enkel Tom Lanoye durft daar wel eens scherp uit de hoek komen, maar daar betreft het dan ook eerder politieke satire.

Het ergste van al zijn echter de columns van Bernard Dewulf op de voorpagina van De Morgen. Om de andere dag wisselt hij af met Hugo Camps - iemand die ik persoonlijk, wegens zijn schitterende politieke inzichten, wel kan smaken, hoewel ik op tv absoluut gruw van hem. Dewulf probeert voortdurend de 'nieuwe man' te spelen en ik weet uit ervaring dat sommige vrouwen hem wel leuk vinden. Nu mag dat van mij maar die kerel is zo wollig, zo flauw, zo lullig, dat ik vaak heel de week geen krant meer koop omdat ik hem wel zou willen wurgen, zulke flauwiteiten scheidt die man af. Gruwelijk oninteressante pseudo-poëzie, zo zou ik het willen noemen, waar hij mij mee lastigvalt. Nog erger dan de overjaarse Pol Pluym, die tot voor enkele jaren in dezelfde krant had. Faut-le faire!

Zo mogelijk nog erger is Jean-Paul Mulders, de columnist van Weekend Knack, de overbodige life-style bijlage van Knack die ik meestal op het toilet lees, want voor meer kan ze echt niet dienen. Hij is ook zo'n type 'gevoelige, begrijpende, medemenselijke' kerel die voortdurend nostalgisch zit te mijmeren over 'dat het vroeger toch beter was, toen de mensen elkaar nog begrepen en nog met elkaar praten'. My ass! Waaraan hij die column heeft verdiend is me ook al niet echt duidelijk want voordat ik hem in Weekend Knack ontwaarde had ik nog nooit van hem gehoord. Hij is in elk geval de man van het goedkope sentiment. Is altijd maar bezig over de verkeerde Top 10 Meest Gelezen boeken, de foute, diepmenselijke en sentimentele films en de en vogue 'ongerepte' vakantiebestemmingen, waar mensen nog echt leven 'zoals vroeger'. My ass two times! Hij is zo iemand die Nietzsche maar niks vindt omdat hij nooit 'po-si-tief' is. Deze week noemde hij Georges Perecs meesterwerk La Vie Mode d'Emploi 'vervelend'. Ongetwijfeld had hij de doorgedreven ironie in dat boek niet ontwaard. Dat kan natuurlijk ook niet als je over een turf van 600+ bladzijden na 10 pagina's al een mening klaar hebt en het dan vervolgens maar van je afgooit. Vade retro, Satanas!

Lam Gods: Verlos ons heden van columns allerhande!

Water

Ben ik nu de enige die het nogal merkwaardig vindt dat er waterschaarste ontstaat als het een paar dagen meer dan dertig graden warm is? En dat voor een planeet die voor meer dan driekwart uit water bestaat. Zou het geen goed idee zijn om eens te beginnen met een procédé te ontwikkelen dat zeewater en gros omzet tot drinkbaar water? Zou ook ineens de dreigende watersnood die ons vanaf de Noordpool tegemoet komt oplossen. Watersnood? Gewoon opdrinken die handel zou ik zeggen.

Current update

Ook Current 93 heeft een nieuwe, al is het voorlopig beperkt tot één nummer. Ben Chasny doet mee en het is vooral weer genieten van die mooie viool van Joolie Wood. En als je denkt dat het weer eens bij akoestisch gaat blijven haalt Chasny uit met heavy repetitieve distorted gitaarwerk. Op de nieuwe elpee krijgen we ook een bijdrage van Will Oldham. Ben, zoals steeds, benieuwd.

Kattegat

Mooi cd'tje hoor, die mini van Kiss The Anus Of A Black Cat (hoewel ik toch wel enige bedenkingen heb bij de nogal overtrokken naam). Mooi opgebouwde akoestische gitaardrones met mystieke teksten ondersteund door een pakkende schreeuwstem. Klinkt als een kruising tussen Oldham en Tibet. Enfin, Vlaanderen heeft nu zijn eigen dark folktroubadour.

maandag, juni 20, 2005

dUNK

Hier kan u mijn nieuwste techno-mixje streamen of downloaden.

't Is te zeggen: eerst enige electro, dan wat vette techno/house-geluiden en vervolgens mijn eigenste versie van trance, om dan af te ronden met une classique.

Zoals steeds live gemixt, geen edits of mp3-mixprogramma's, want dat blijft tot nader order valsspelen.

Arabian Prince feat. Dr. Dre - Innovative Vocoder Beats [Lone]
Jonny Rock - Telephone [MFF]
MANDY vs Bookashade - Body Language (Afrilounge's Deep Reconstructed Remix) [Get Physical]
LCD Soundsystem - Disco Infiltrator (FK's Infiltrated Dub) [DFA]
Killerloop - Blue Hour [The End]
Matthew Dear - Irreparably Dented [Spectral]
Klas-Henrik Lindblad - Armored (Dave DK Remix) [Mood Music Limited]
Nick Holder - Inside Your Soul (Lexicon Avenue Remix) [NRK]
Dextro - Do You Need Help (The MFA's Help Help Mix) [Border Community]
PMT - Deeper Water (Sander Kleinenberg Caffeine Mix) [Acetate]
Break 3000 - Fix [Dirt Crew]
Morganistic - In the Shadow [Irdial]

Genieten, als zeg ik het zelf!

Voor de meer naar de funk neigende medemens is er ook nog een tweede mix.

Mmmm.... ijmeringen

Ik las deze week in mijn Chinese horoscoop (ik ben een absolute sucker voor horoscopen, ook al zijn ze complete bullshit) dat ik vanaf deze week terug meer trek in het leven zou gaan krijgen, laten we het verhoogde levensvreugde noemen. En feitelijk is het wel een beetje waar (Martijn zou hier een mooie wetenschappelijke term voor weten op te rakelen). Ik heb me de laatste maanden (ach, laten we zeggen het laatste jaar) echt ontdaan van alles wat me stoort, mensen en dingen gelijk. Een soort grote schoonmaak, maar niet alleen dat. Er is ook het besef (cliché-alarm!!!) dat je in feite met een beperkte set aan middelen je het jezelf wel best aangenaam kan maken (zo ben ik al drie, vier maanden geen uitgaanskeet meer binnengeweest). Het lijkt wel dat hoe ouder je wordt, hoe meer de necessitas zich vanzelf reveleert. Vroeger dacht ik altijd dat je op een bepaald moment keuzes zou maken en dat die dan de richting van je leven verder zouden gaan bepalen (ok, tot op zekere hoogte geldt dat natuurlijk wel, maar ik heb het gevoel dat dat bij mijn karakter geen doorslaggevende rol speelt). Nu merk ik dat dat voor de meeste mensen ook gewoon zo is. Maar ik ben, en zal het waarschijnlijk nooit zijn, helemaal niet zo goed in keuzes maken. Als anderen hun gezicht een bepaalde richting uitkijkt, wil mijn gezicht met alle geweld 360 graden tegelijk zien, hetgeen wel eens leidt tot een zere nek, maar die neem ik er dan maar bij. Ik denk dat die verhoogde levensvreugde er juist mee te maken heeft dat ik het fatum/de fatalitas vanzelf laat emergeren, in plaats van me almaar verder druk te maken over het feit dat ik geen keuzes kan maken. Zou Morrissey dan toch gelijk hebben: "When Will You Accept Yourself? For Heaven's Sake!"

Dit gaat te ver

5 comments op een post van mezelf. Straks ga ik nog in dat eeuwige schizofrenie-scenario geloven.

The Night Will Last Forever

Als het regent in Sporenburg dan drupt het op zijn minst op FITM. Lawrence dus. Prachtige muziek zeg. Veel beter dan die hele Kompakt emo-meuk. De connectie met Theo Parrish begrijp ik wel maar feitelijk staat Parrish met zijn links naar Sun Ra en The New Thing toch wel heel erg ver van deze digitale Duitse pracht. Feitelijk komen de Mr Fingers-spielereien/herinterpretaties van Omar S dichter in de buurt, dezelfde onaanraakbaarheid, hetzelfde mysterie, terwijl het toch lekker aards blijft. Eens kijken wat deze man nog in petto heeft.

Poëzie

In these times of hate and pain
We need a remedy to take us from the rain
Jealousy, a little greed
I’ve been thinking of what I need
I need a freak to hold me tight
I need a freak every day and every night
I need a freak to kiss me wet
I need a freak to be my home computer set
I need a freak with curly hair
When I need this freak, I need her to be there
I need a freak with flying curves
I need a super freak to calm my nerves
Help me out!
I need a freak with long, long hair
A super freak in underwear
I need a freak to treat me right
I need a freak every day and every night
I want a freak exclusively
So that she’d only come to satisfy me
I need a freak, I really do
I want a freak, one who acts and looks like you
Oh you know!
I need a freak, hear what I say?
I need a freak to get me through the day
I need a freak to treat me right
I need a freak every day and every night

- Sexual Harrassment - I Need a Freak

Déluge des promos

De stortvloed aan promo's houdt maar niet op. Nu hoort u mij niet klagen als daar de nieuwe langspeler van Adult. tussenzit. Minder dan 40 minuutjes, 12 nummers. De stijl van het onvolprezen 'D.U.M.E.' wordt voortgezet. Siouxsie, X-Mal Deutschland en Malaria komen nu toch wel heel erg in de buurt moet ik zeggen. Schitterende plaat kortom. Oh ja, ze heet Gimme Trouble. En maak u geen zorgen, hipsters aller landen, ze komt pas in de herfst uit.

Straks toch maar even die Malaria-compilatie opzetten.

zondag, juni 19, 2005

Allez dan, maar dit is echt de laatste keer

Ik had de laatste keer gezworen dat ik nooit meer aan zo'n thread ging gevolg geven maar goede wil heeft het weer eens, deels dan toch, van intenties gewonnen.

Totaal volume aan mp3's op mijn computer: 125 GB (te veel wil dat zeggen)

Laatste cd die ik gekocht heb: ik zou het echt niet meer weten, ik denk dat ik de laatste drie maanden geen cd meer gekocht heb. Laatste plaat die ik gekocht heb: iets van Omar-S denk ik

Laatste plaat die ik beluisterd heb: Iets van The Emperor Machine

5 nummers waar ik de laatste dagen/weken veel naar luister: Can - Mushroom; Soft Cell - Sex Dwarf; The Pop Group: We Are All Prostitutes; Horace Silver- I Had a Little Talk; Matthew Dear - Irreparably Dented

Aan wie ik dit doorgeef?: ik vrees dat ik op dat vlak een doodlopend straatje ben.

vrijdag, juni 17, 2005

Effe schrikke

Jean-Claude Juncker wist hier blijkbaar niet goed wat hij meemaakte. Amfetamines of zoiets?

Lelijk Woord van de Week

Drie-kleurenpuree

Safari op de Veluwe

Nederland is in de ban van een poema die zich op De Veluwe te goed doet aan allerlei loslopend wild. Ergens las ik dat er vanaf dinsdag op de poema geschoten zal worden. Waarom? Heeft men het dier een ultimatum gesteld in poema-taal of zoiets? Heeft het ondertussen zich misschien ook te goed gedaan aan kleine mensenkinderen? Heeft de delicate wildbalans door de maaltijden van de poema een forse knauw gekregen of heeft het favoriete huisdier van één van Neerlands hooggeplaatsten tot avondmaaltijd onzer poema gediend? Zal ook al wel niet. Nee hoor, gewoon lekker knallen, dat doen we natuurlijk veel liever. Snap ik helemaal niks van. Hebben we eens opnieuw wildleven in onze contreien, is het weer niet goed. Of misschien wil Bea op haar volgende staatsbanket gewoon eens een vette poemasteak kunnen aanbieden.

Werelddienst

Wat later dan anderen heb ik nu ook kennis genomen van het tweede deel van Dave Clarke's World Service. En net zoals vorige keer is het vooral de tweede cd die serieus brokken maakt. Was het vorige keer het electro-deel dat gensters sloeg, dan is het nu - uitgerekend in deze electro hoogconjunctuur - net het techno-deel dat volledig voor de aanval gaat - en in zijn missie slaagt. Zijn electro-mix is veel te zwaar, veel te veel Vet Geluid-plus-ultra om echt aantrekkelijk te zijn. Het techno-luik is nog veel harder, en zeker nog veel sneller, maar het is wel dat deel dat zowel op technisch gebied als qua agressie van het horen-is-geloven-soort is. Waar iemand als Mills dj-matig al jaren op zijn reputatie teert, zonder feitelijk sinds eind jaren negentig nog veel aan de zaak toe te voegen, slaat Clarke je hier brutaal met verbazing, en dan nog eens, en nog eens. Je weet gewoon niet wat je overkomt, nummers komen tegen lichtsnelheid voorbij en zijn, zoals gewoonlijk, al in een ander overgelopen voor je er erg in hebt. Let ook op het ongegeneerd industrieel lawaai dat de man hier produceert. Nee, dappere Dave laat zich niet in een hoekje drummen. Full-frontal assault! No mercy! Wie had dat nog gedacht?

donderdag, juni 16, 2005

Lijstje Week26

  1. DJ T - Boogie Playground (CD Version) [Get Physical]
  2. Trickski - Sweat [Sonar Kollektiv]
  3. Jonny L - This Time (Carl Craig Remix) [XL]
  4. Killerloop - Blue Hour [The End]
  5. Silicone Soul - The Poisoner's Diary (Ewan Pearson Instrumental) [Soma]
  6. Lindstrøm - I Feel Space [Feedelity]
  7. LCD Soundsystem - Disco Infiltrator (FK's Infiltrated Dub) [DFA]
  8. Elastix - Don't Stop [Eskimo]
  9. Plantlife - The Last Song [Plantlife]
  10. VA - Unreleased Remixes Vol 8 [Moodmusic LTD]

dinsdag, juni 14, 2005

Prachtige plaat

The Soul of the Rainbow and the Harmony of Light van Growing.

maandag, juni 13, 2005

The K

De meeste mensen vinden zijn producties maar saai en voorzichtig maar ik vind die laatste twee remixes van François K (voor Kraftwerk en LCD Sound System) echt van het beste dat ik het laatste half jaar heb gehoord. In principe komt het allemaal nogal dicht in de buurt van Kraftwerk zelf maar die producties zijn zo onaantastbaar mooi - anderen zouden zeggen gladde, risicoloze tech-house. Het is zo goed tot in de details afgewerkt dat je je zelf toch wel een beetje verbaast dat deze man toch ondertussen weeral in zijn vijftiger jaren is. Ik hoop dat tegen de tijd dat ik zijn leeftijd heb nog tot zulke aan-de-pols-zaken in staat ben.

31

Niet dat ik er, zoals zovelen, tegen opzie om ouder te worden maar 31 is toch zowel de lelijkste leeftijd die je maar kan hebben. Gelukkig duurt het maar een jaar.

zondag, juni 12, 2005

Toch benieuwd

of ze hem nu goed vond.

zaterdag, juni 11, 2005

Lijstje

De beste plaatjes van het moment:
  1. Silicone Soul - The Poisoner's Diary (Ewan Pearson Instrumental) [Soma]
  2. Alter Ego - Beat the Bush (Ewan Pearson's Slow NRG Edit) [Klang]
  3. Dextro - Do You Need Help (The MFA's Help Help Remix) [Border Community]
  4. DJ T - Boogie Playgound (CD Version) [Get Physical]
  5. Lindstrøm - I Feel Space [Feedelity]
  6. Dennis Young - Dervish Delight [Relish]
  7. Break 3000 - Fix [Dirt Crew]
  8. D'Stephanie - Future Warrior [Sonar Kollektiv]
  9. Abe Duque - Champagne Days, Cocaine Nights [Abe Duque]
  10. Plant Life - The Last Song [Plant Life]
nog steeds buiten categorie: Lindstrøms remix van Bermuda Triangle's 'Secret Pillow'

vrijdag, juni 10, 2005

Yes!

Dat noemen ze dus vooruitgang: elke dag van de week één of meerdere cd's van de postman. Dank aan allen!

donderdag, juni 09, 2005

Kiss the Future

En die Mark Stewart verzamelaar kon ik dus ook niet laten liggen. Al was het alleen om eindelijk het ultra-militante 'We Are All Prostitutes' eens onder de naald te kunnen schuiven en op onbarmhartig volume door de keet te jagen.

We Are All Prostitutes // Everyone Has Their Price // E-very-o-o-o-o-o-o-o-o-o-ne!!!!

En zo is het maar net!

Mercy!

Ik zit hier met stijgende verbazing naar die zes platen van Omar S te luisteren. Het gebeurt nu eenmaal niet zo vaak dat er nog eens een nieuwe messias uit Detroit komt dezer dagen. En hij kan echt alles: disco à la Theo's Ugly Edits, hemelse Mr. Fingers-stijl Chicago house, duistere en metalige techno, R&B en wat weet ik nog. Dit is gewoon te gek. Als je minimale soul wil, hier moet je zijn. Als je ze kan vinden, wil dat zeggen. En als je er 14 euro voor wil neertellen natuurlijk (soms voor een one-sided).

Ewan oh Ewan

Na gisteren met die kopstootremix van Alter Ego kennisgemaakt te hebben blijkt nu ook Ewan Pearsons remix van Silicone Souls 'The Poisoner's Diary' puur goud. Mmmmmmm.......

Hail Hail A New King in Town!!!

Heb mij vandaag de luxe gepermitteerd om alle (sowieso al zeldzame) platen van Omar S. in één keer te kopen. Ik denk dat ik daar geen spijt van ga hebben. De enige echte opvolger van Kenny en Theo. Wonderschoon gewoon!

Ergernis

De eerste die het woord wellness nog in mijn buurt durft uit te spreken verdrink ik in de teerputten van Sin City.

woensdag, juni 08, 2005

We're Shopping


  1. New Thing [Soul Jazz]
  2. Wooooohooooo! This is so hot! Sun Ra, Lester Bowie, Alice C., Archie Shepp en nog wat andere jazzfunksoul-goden. Absolument essentiel!

  3. Dennis Young - Dervish Delight [Relish]
  4. Liquid Liquid-bassist is helemaal terug. Met een gloeihete Manhead remix.

  5. Lindstrøm - I Feel Space [Feedelity]
  6. What can I say? De man is heden en toekomst tegelijk.

  7. Alter Ego - Beat the Bush Remixes [Klang Elektronik]
  8. Vette remix van Tiefschwarz (misschien hun beste tot nu toe) en remix extraordinaire van held Ewan Pearson.

  9. Break 3000 - Fix [Dirt Crew]
  10. Nieuwe trance rules! Wam Bam thank you ma'am!
Morgen meer als ik mijn vakantiegeld ga incasseren.

dinsdag, juni 07, 2005

Bovendien

Kwam de postman die dag ook nog even een gloeihete verzamelaar van Spectral, het sub-technolabel van Ghostly International, binnenwerpen.

Omdat

  • Omdat Clive Owen Rosario Dawson 'my valkyry' noemt
  • Omdat vrouwen met wapens geil zijn
  • Omdat Mickey Rourke Elijah Wood aan een wolf voert
  • Omdat Bruce Willis eindelijk eens zielig én cool is
  • Omdat Jessica Alba een blonde pruik draagt en erg sexy kan lassowerpen
  • Omdat Rutger Hauer een bisschop speelt
  • Omdat Benicio zelfs met een revolver in zijn voorhoofd nog cool blijft
  • Omdat dit gewoon de enige echte opvolger van Pulp Fiction is

maandag, juni 06, 2005

Sin City

Ruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuules!!!!!!!!!!

Het is zover

Nu ook gesignaleerd in Nederland: een lul van een roker die een tabaksfirma aanklaagt omdat hij ziek is geworden van roken. Jeezes! Plaatsvervangende schaamte etc...

zondag, juni 05, 2005

Vooruit dan

Karel De Gucht, onze buitenlandminister en nochtans een intelligent (of moet ik 'goedmenend' zeggen?) mens (als men vergelijkt met de bende irritante potsenmakers die het gros van onze regeringen uitmaakt dan toch ), blijft maar diplomatieke stommiteit op diplomatieke stommiteit stapelen. Eerst noemde hij de regering van Congo een bende boeven (hetgeen ze natuurlijk zijn); daarna werd Joseph Kabila, keizer van het pseudo-land Congo, in een rapport van Buitenlandse Zaken afgeserveerd als een bastaardkind van vader Kabila met een Rwandese vrouw (hetgeen hij hoogstwaarschijnlijk is); nu verwees hij naar Balkenenende met de woorden "een combinatie van Harry Potter en stijve kleinburgerlijkheid" (hetgeen hij op zijn minst is).

Men zou dus, de drie voorgaande voorbeelden in acht nemend, kunnen concluderen dat er niets aan de hand is. Maar dan ging hij toch wel veel te ver door te beweren dat de Belgen (in tegenstelling tot die 'domme' Nederlanders natuurlijk) zonder twijfel voor de Europese Grondwet hadden gestemd. Denk het niet Karel! Trouwens: hoe kan hij dat weten als de regering waar hij deel van uitmaakt heeft beslist dat de Belgen zelfs niet mogen stemmen over die grondwet. Maar kom: hij behoudt (voorlopig) mijn respect omdat hij ondertussen nog steeds de enige Vlaamse politicus is die Filip Dewinter voor fascist heeft uitgescholden en naar het Vlaams Behang verwees als een bende mestkevers. Ik zie het Balkenende alvast nog niet doen. Niettemin denk ik dat Karel niet lang meer deze post gaat mogen bekleden. Er is vast nog wel ergens een vetbetaald mandaat dat openstaat waar hij minder van zich zal doen spreken. Maar ja, het valt te vermoeden dat De Gucht zelfs als honorair voorzitter van de Belgische Duivenbond nog opschudding zou kunnen veroorzaken.

Het begint niettemin een traditie te worden bij onze liberale buitenlandministers. Louis Michel sloeg ooit nog Oostenrijk in de skivakantie-ban omdat de fascisten van Haider in de regering zaten (om daarna koudweg te gaan motorrijden in Havanna, waar de ook niet bepaald democratische Fidel het nog steeds voor het zeggen heeft) en de Amerikanen dreigden vorig jaar nog de zetel van de Navo naar Polen te verhuizen omdat de Belgen een wet hadden uitgevaardigd die ervoor zorgde dat Bush, Rumsfeld en Wolfowitz in België voor genocide aangeklaagd zouden kunnen worden. Michel werd dan maar snel een Europees Commissariaat aangeboden om erger te voorkomen. Opdat met De Gucht het hele liedje opnieuw zou beginnen. Liberalisme begint langzamerhand een synoniem voor 'het recht om uit de dikke nek te lullen' te worden.

Ik wacht ondertussen natuurlijk op het moment dat de Belgische ambassadeur in Den Haag op het matje geroepen wordt.

Quizilla

For the record: Ook ik was blijkbaar Slowdive in die Creation-test. Maar ik hou helemaal niet van Slowdive. Begrijpe wie kan.

zaterdag, juni 04, 2005

Soms...

... bots je zelfs in je eigen cd-collectie op verrassingen. Mijn collectie is ondertussen zo'n ondoordringbaar oerwoud geworden dat ik zelfs nog niet meer weet wat ik feitelijk in huis heb. En vind ik daar ineens toch wel Funhouse van The Stooges zeker. Wist zelfs niet dat ik hem had. Heb hem dan maar effe opgezet. Lordy! Wat een vuist van een plaat! Ik kende Raw Power ondertussen al van achter naar voren en andersom maar dit vind ik dus nog een paar keer beter. Een dezer toch ook die nog niet beluisterde Metallic K.O. eens onder de loep nemen, denk ik. Rock-'n-Roll verrrrdommmme!!!

vrijdag, juni 03, 2005

DJ T

Met de nieuwe DJ T - trouwens een duetje met Booka Shade maar hun naam staat slechts in kleine lettertjes op de achterkant - heb ik hetzelfde goeie gevoel dat ik ook al had bij die laatste van Savas Pascalidis: je stapt in een tijdmachine en je komt eruit in 1988. Echt dat gevoel dat je kreeg van die eerste house- en acidplaten. Originaliteit quasi nul maar het rockt echt wel als de beesten en moet gewoon een paradijs zijn op de dansvloer. Voorlopige prijsnummers: 'A Guy Called Jack' en absoluut dansvloermonster 'Rising' (met percussie sample van 69's 'Jam the Box'). Vetter dan dit komt vet geluid niet.

Occam has spoken twice in one night

Als je iets doet, doe het dan goed. En dus laten we Occam's Discotheque maar uit zijn smeulende assen verrijzen met zomaar eventjes twee posts op één nacht. Hopelijk blijft de inspiratie komen. Keep you posted, zullen we maar zeggen.

Occam's Lost Notebooks Part 2

Ik vind het wel een beetje spijtig dat ik Occam's Discotheque niet meer regelmatig kan onderhouden (ik snap bijvoorbeeld niet waar Joris al die tijd vandaan haalt, ik kom al tijd te kort om FITM op regelmatige basis te onderhouden). Maar kom, niet getreurd: deel 2 in de Notebooks-serie staat erop. Met het vaste maar waarschijnlijk futiele voornemen om Occam vanaf nu opnieuw wat regelmatiger te gaan bijtanken.

donderdag, juni 02, 2005

Revelatie

Prachtige luister-cd van Felix Laband van African Dope: Dark Days Exit. En Compost zet zijn wederopstanding verder.

Ook interessant: nieuw sublabel Compost Black Label met als één van de eerste releases een goeie 4-tracker van mistah Lopazz.

En nog wat

Vandaag ook aangkregen via de post:

- DJ T - Boogie Playground (Get Physical)
- John Tejada & Arian Leviste - Back for Basics (Palette)

woensdag, juni 01, 2005

Nazi Trance Fuck Off

Daarop heb ik maar één ding te zeggen: Front 242 Imitators Fuck Off!!! En dan duurt dat onding nog meer dan 10 minuten ook. Bagger gewoon.

GBMS 2

Is dat Meg die daar op 'Passive Manipulation' het aandurft te zingen? Niet doen, Meg, niet doen!

Get behind Me Satan

Niet slecht - ik twijfel eraan of The Stripes wel ooit een echt slechte plaat zullen maken - maar in zijn geheel mis ik opwinding. Ik hoor veel Bowie anno Ziggy Stardust, heel veel Led Zeppelin en zelfs Smiths. Betekent: ik hoor steeds minder Stripes.

No More Broken

Zoals ik in mijn recensie van Future Sounds of Jazz 10 al voorspelde zijn de dagen van de broken beat nu toch wel bijna helemaal geteld. Bij de Compost-levering zaten ook twee mixen en daarop vind ik welgeteld zero broken beats terug. En weet dan dat één van die mixen van Fauna Flash is, lange tijd mee sterkhouders van de stijl.

Nou nou!

Paw Tracks is nu bijna helemaal heilig. Scott Mou van Jane geeft in een binnenkort hopelijk op KM te verschijnen interview een voorkeur toe voor Theo Parrish en Kompakt.

Mmmmmmm.....

Compost gooide vandaag zomaar eventjes zes promo's binnen. Ben benieuwd.