zondag, november 13, 2005

Microsatan

U hebt er waarschijnlijk al weet van dat er op dit moment in Jesusland een controverse woedt over het feit of de Intelligent Design-theorie (die beweert dat een God de aarde in zes dagen heeft geschapen en dat we dus niet van de apen afstammen) al dan niet op school moet onderwezen worden. Nu blijkt deze theorie ideologisch gesteund te worden door het zogenaamde Discovery Institute. En wie is één van de gulste gevers voor deze denktank (nu ja, denken zou ik het niet echt noemen)? Jawel! Ene Bill Gates.

2 Comments:

Blogger Ludo said...

enter grappen over Windows en van God kan ie nog wat leren..

9:06 p.m.  
Blogger Martijn said...

Je verwart ID-design, nu-creationisme als het ware, met old school creationisme. ID beweert alleen dat je uit de complexiteit van de natuur kan afleiden dat er een ontwerper achter moet zitten. Wat voor ontwerper, daar doet ID geen uitspraken over (maar ze bedoelen gewoon God.)

Discovery Institute is inderdaad een van de drijvende krachten achter het hele ID gebeuren, maar het is een groter christelijk goede doelen gebeuren. Gates heeft geld gegeven dat specifiek bedoeld is voor onderzoek naar beter openbaar vervoer in de Pacific Northwest.

10:56 p.m.  

Een reactie posten

<< Home