zondag, november 06, 2005

Brûle, Europe, Brûle!

Het is ver gekomen als "de Russische ambassade in Frankrijk een noodnummer heeft geopend" voor bezorgde toeristen. Tsaar Poetin I zou wel raad weten met die schoffies in de Franse banlieus. Hij zou uit één of ander koude oorlog-laboratorium een nog ongebruikt antidotum uit de schuif gaan halen en waarschijnlijk een stuk of zeven banlieus volledig in het zenuwgas zetten. Dat noemen ze in moedertje Rusland 'de gemoederen bedaren'. "I will give you a call later on how to solve this, Jacques."

Een videoboodschap van unser Osama om de Franse broeders in de verdrukking een hart onder de riem te steken is trouwens onderweg. Of het moest zijn dat de recente aardverschuiving aldaar zijn reeds gammele videoapparatuur nog verder heeft beschadigd.

Spijtig dat Derrida dit niet meer heeft mogen meemaken. Deconstructivisme, maar dan in het echt. Of is het eerder post-structuralisme?

Zij die in het naderende einde van de wereld geloven moeten in deze taferelen ongetwijfeld hun diepste wensen en angsten tegelijk aangekondigd zien. Ik verwacht nu elke dag een grijnzend eschatologisch quodlibet uit het veilige Canada van Maurice Dantec over "le commencement du Grand Djihad".

3 Comments:

Blogger Mathias Vermeulen said...

Auto`s in brand steken omdat de staat hen in de steek laat. Boehoe. Als ze het maar op iets/iemand anders kunnen steken. Poetin zou het inderdaad wel weten!

9:51 p.m.  
Blogger Mathias Vermeulen said...

Natuurlijk is er gedeelde 'schuld'. Daar gaat het net over, over het totale onvermogen/onwil van die opgeschoten nozems om ook eens in eigen boezem te kijken. De 'wij-doen-nooit-iets-verkeerd-en-het-is-allemaal-de-schuld-van-de-anderen/rascisten' mentaliteit, waar volgens hen al hun problemen in liggen.

1:17 p.m.  
Blogger Manic Inventor said...

zo'n rechts vriendje ben je nu ook weer niet ;-)

overigens heb je natuurlijk 100% gelijk

9:32 p.m.  

Een reactie posten

<< Home