dinsdag, oktober 25, 2005

Sehr Kosmisch

Sowieso één van de meest creatieve mistspuiers van Duitsland, heet Jelinek met zijn nieuwste weer een nieuw hoofdstuk aan een ondertussen indrukwekkend oeuvre toegevoegd. Cluster, Tangerine Dream en Popol Vuh komen dit maal wel heel dicht in de buurt, hoewel Jans handtekening wel herkenbaar blijft. Na Gonzalez & Russom en Boards Of Canada weeral een plaat dit jaar die het juweel van de kosmos verkent. Mooi zo!

10 Comments:

Blogger bas said...

een plaat met zo'n titel moet op zijn minst per direct geluisterd worden ;-)

9:42 a.m.  
Blogger rizzx said...

vind BoC niet erg kosmisch eigenlijk. Gonzalez en Russom dan weer wel, prachtplaat is dat. En deze ga ik vanavond meteen downen, ik zag hem gisteren al staan maar twijfelde nog even. gek he, het is tenslotte allemaal gratis

1:32 p.m.  
Blogger Mathias Vermeulen said...

vind BoC niet erg kosmisch eigenlijk

i agree

ik vraag me of 'The Campfire Headphase' niet straal genegeerd zou geweest zijn als ze niet van het mythische Boards of Canada kwam...

11:17 p.m.  
Blogger O. L. Muñoz Cremers said...

Wat JH (denk ik) bedoelt is: BoC gaat over inner space en het pastorale, niet de sterren enzo.

Persoonlijk denk ik dat The Campfire Headphase juichende recensie had gekregen als het niet de derde BoC was geweest. Wat dacht je daar van homeboy?

12:02 p.m.  
Blogger Mathias Vermeulen said...

plausibele theorie godfather!
'In a beautiful place...' was fenomenaal, origineel, overweldigend, onovertrefbaar. 'Geogaddi' was doorgaan op hetzelfde pad - en we hielden van dat pad, dus die plaat werd ook met lovende recensies onthaald. 'The campfire headphase' is meer van hetzelfde, maar we zijn ondertussen het BoC geluid wel gewoon geworden nu, met lauwe ('het blijft wel nog altijd beter dan de middelmaat')-commentaar.

Maar dan zit je met het volgende. Als 'The Campfire Headphase' de 2e plaat geweest zou zijn, zou ze waarschijnlijk goed besproken zijn, akkoord. Maar als Geogaddi dan de derde plaat was geweest, zouden de reacties dan ook zo lauw geweest zijn denk je? :)

2:37 p.m.  
Blogger Mathias Vermeulen said...

of anders gezegd: denk je dat de tweede BoC sowieso goed onthaald zou worden, en de derde sowieso minder?

2:45 p.m.  
Blogger O. L. Muñoz Cremers said...

Pfff, ik zou het echt niet weten. Er waren...ugh...onverlaten die vonden dat Geogaddi eigenlijk hetzelfde was als Music has a right.... Wat ik eigenlijk bedoelde was dat The Campfire Headphase juichend was ontvangen als het de eerste van een nieuwe groep was geweest.

4:11 p.m.  
Blogger O. L. Muñoz Cremers said...

Dat mag wel. :)

Waarom eigenlijk?

5:40 p.m.  
Blogger bas said...

geogaddi was veel kosmischer, de nieuwe sluit beter aan bij music has the right to children, geogaddi is totaal anders en blijft de beste, de nieuwe is toch weer heerlijk, jan jelinek doet me niets. zo, ik heb gezegd ;-)

8:32 p.m.  
Blogger O. L. Muñoz Cremers said...

Ik vind die Jelinek op het eerste gehoor een beetje saai.

9:41 a.m.  

Een reactie posten

<< Home