donderdag, oktober 06, 2005

Hugo Clueless

"Hugo Claus heeft intussen een literair oeuvre bijeengeschreven om u tegen te zeggen. Zowat de enige prijs die nog op zijn palmares ontbreekt, is de Nobelprijs voor Literatuur", zegt de VRT Nieuws-site.

Zijn ze daar zot geworden? Zo hard scheen de zon nu toch ook weer niet vandaag. Als Claus morgen de Nobelprijs krijgt dan mogen ze hem van mij gerust ook aan dwaze Harry 'God' Mullisch geven. In godsnaam! Zijn ze in Vlaanderen wat betreft zelfkritiek volledig het noorden kwijt? Het zou zo schijnen. Is er trouwens, buiten Reve - en die is binnenkort dood en hield bovendien bij leven en welzijn van knapen en andere frissche jongelui, hetgeen die Zweedse grijsaards ook wel twee keer zal doen nadenken - ook maar één Nederlandstalige schrijver de Nobelprijs waard?

Langs de andere kant: Welke Nobelprijswinnaar hebt u laatst nog gelezen?

4 Comments:

Blogger O. L. Muñoz Cremers said...

Camus. :)

10:13 p.m.  
Blogger Manic Inventor said...

dat zal bij mij ook zowat de enige zijn denk ik :-)

10:27 p.m.  
Blogger Mathias Vermeulen said...

Coetzee.
De volgende nobelprijs moet eindelijk naar Philip Roth gaan. (Of heeft die de prijs al gehad?)

12:42 p.m.  
Blogger Martijn said...

Wolkers is de beste Nederlandse schrijver. Hermans, Vestdijk en Elsschot waren ook goed. Reve is maar zo-zo. Claus heb ik een novelle van gelezen. Mulisch is een megalomane charlatan, maar hij leest wel makkelijk weg. Van der Heijden is volkomen kut.

6:30 p.m.  

Een reactie posten

<< Home