maandag, augustus 01, 2005

Soulsurrealisme

Was ik nog vergeten ivm de Zomergasten van Barman: die ongelooflijke documentaire over Marvin Gaye in Oostende. Op zich is het al surreeel dat de soulzanger aller soulzangers komt afkicken in Oostende, of all places, maar hij trad ook op in het casino van Oostende en hij heeft 'Sexual Healing' dus geschreven aan de Belgische kust. In die docu zie je hem een volkscafé binnengaan, gekleed als een koning, hij bestelt een Belgisch pintje en de bevolking blijkt hem niet te kennen. Ze vragen hem zelfs om een Frans chanson te zingen als ze vernemen dat hij een zanger is. Daarna gaat hij darts spelen met één van de stamgasten. Hilarisch en tegelijk intriest. België, het blijft een land van uitersten.

(Wat is dat trouwens toch met de lage landen en Amerikanen? Derrick May en Stacey Pullen hebben, geloof ik, ook nog een tijdje in Amsterdam gewoond)

4 Comments:

Blogger O. L. Muñoz Cremers said...

Klopt ja. Carl Craig ook nog even.
Volgens mij kwam dat allemaal door Dimitri. Het is een ongeschreven verhaal als ik me niet vergis.

9:58 p.m.  
Blogger Manic Inventor said...

Transmat heeft zelfs nog een tijdje platen geperst en uitgegeven vanuit Nederland. En het Antwerpse Buzz-label had een exclusiviteitscontract met Transmat en Retroactive. Waar kleine landjes groot in kunnen zijn.

10:41 p.m.  
Blogger Mathias Vermeulen said...

Twee letters: R & S. Gent, 1990.

7:20 p.m.  
Blogger Manic Inventor said...

tuurlijk man: 69, Larry Heard, Quadrant, Dave Angel, Kenny Larkin... Spijtig dat het label een beetje van zijn legendarische status is aan het verkwanselen de laatste jaren.

1:19 p.m.  

Een reactie posten

<< Home