woensdag, augustus 24, 2005

Sonar Kollektiv verzamelt zich weer eens

Altijd om naar uit te kijken: de nieuwe Sonar Kollektiv verzamelaar. De vorige drie waren zonder uitzondering prima en vooral gevarieerde staalkaarten van wat het Jazzanova-kamp ervan bakt. Nu heeft het label de laatste tijd wel enige steekjes laten vallen (die Benny Sings geraakte ik zelfs aan mijn moeder niet kwijt) en dus was ik redelijk benieuwd of ook de vierde
aflevering een schot in de roos was.

Het recept is bekend: ultra-goed geproduceerde nu-dingen (dwz nu soul, nu hiphop, nu house, nu jazz, nu breaks en diverse mengvormen daarvan) die soms wat te wollig klinken en voor de meesten onder ons iets te zeer in de jaren '70 blijven steken zijn.

Prima tracks zijn er van Dimlite, Georg Levin (in een goeie Rima remix), Fat Freddy's Drop, Trickski, Faze Liquide, Atken en Sygaire. Tegenvallers de eerste solotrack van Capitol A, de voor altijd verknoeide nieuwe versie van 'Just a Little Lovin'' en flauwe tracks van Wahoo (dat zelfs door het immer stijlvolle Âme niet kan gered worden) en Markus Enochson. Het nummer van Platnum zit op de wip wegens wel lekker in het oor liggend maar verder weinig gensters slagend.

Dat is 7 op 12. Tijd dus om de kwaliteitscontrole terug op te voeren. Dat komt er natuurlijk van als je in drie jaar tijd per se 75 platen wil uitbrengen. Ik schreef ooit in mijn recensie van de verzamelde Jazzanova remixes dat Jazzanova een mooie tuin aanlegt maar er eens wat vaker in zou moeten wieden. Geldt nog steeds zo blijkt het.

1 Comments:

Blogger Mathias Vermeulen said...

Tegenwoordig zelfs Antwerpenaren op Sonar Kollektiv. Het is ver gekomen :).

10:25 p.m.  

Een reactie posten

<< Home