woensdag, augustus 17, 2005

Over AmIrakanen en andere gekken

Irak zal dus na veel gewik en geweeg dan toch een pseudo-democratie worden met de sharia als basis voor de grondwet. Was net dát vermijden niet één van de redenen dat ze daar gaan rommelen zijn? Je mag er gewoon niet aan denken hoeveel triljarden die oorlog heeft gekost, als je dat in overweging neemt. The horror, the horror!

Nog zo'n verhaal: gisteren werd in Mechelen een Brink geldtransport overvallen. De drie begeleiders werden met kalashnikovs beschoten. Resultaat: één man levensgevaarlijk gewond en de twee anderen totaal in shock. Klein detail: de overvallers zijn zonder geld vertrokken.

Ik weet het: zulke dingen gebeuren elke dag. Maar soms word je echt wel heel moedeloos van de menselijke wreedheid en stommiteit.

2 Comments:

Blogger Martijn said...

Die grondwet hangt toch juist over de mate van sharia die er in moet (en over wie de olie krijgt en nog een hele hoop andere punten)?

7:04 p.m.  
Blogger Manic Inventor said...

wat ik bedoel is: de Amerikanen kwamen daar om echte democratie volgens het westerse model op te leggen en moeten zich nu toch gaan neerleggen bij de sharia. toch de omgekeerde wereld, niet?

7:39 p.m.  

Een reactie posten

<< Home