vrijdag, augustus 26, 2005

Help!

Via Stevie kwam ik op deze test. Ik doe zo'n tests dus nooit meer. Ik word altijd weer bang van mezelf als ik het resultaat verneem. Om anderen die vrees te besparen, deel ik het resultaat dus niet mede. Zoveel verstand heb ik gelukkig nog wel.

4 Comments:

Blogger Martijn said...

Ach, bij zulke test treedt altijd confirmation bias in het algemeen en het Forer effect in het bijzonder op.

Zelf scoor ik 70% op 'need to dominate' met in de beschrijving "self confident, self absorbed, competitive, makes enemies, can be crude, enjoys fighting, has an all or nothing personality, enjoys antagonizing people", maar ook 76% op 'avoidant', wat als definitie heeft "would rather be alone then risk rejection, has low self esteem issues".

Oftewel: test slaat nergens op.

Ik hoop dat je nu weer blij bent, want anders voel ik me én verworpen én ram ik je in mekaar, want ik duld geen tegenspraak.

3:26 p.m.  
Blogger Manic Inventor said...

martijn brengt zoals steeds raad met harde feiten

3:28 p.m.  
Blogger bas said...

bij mij klopte hij wel degelijk, moet ik toegeven. ik vond hem erg herkenbaar, maar ik wer dan ook in de psychiatrie, heb veel te maken met psychologisch gelul, en heb middels eindeloze intervisies en supervisies mijn persoonlijkheid wel onderhand geheel in kaart kunnen en moeten brengen. dat kan wel eens confronterend zijn ja, maar ach, da's niet erg ;-)

12:06 p.m.  
Blogger Stevie Nixed said...

Confirmation bias kan aanwezig zijn, maar is dat niet altijd. Moet je eigenlijk niet refereren naar self-fulfilling prophecy? Ik dacht dat CB meer refereert naar onderzoek? Of verwijs je naar de opstellers van de test? Ik begrijp het/je niet goed. :-)

Ten tweede een mens is een complex en tegenstrijdig wezen. Je kan perfect agressief zijn maar ook vermijdgedrag vertonen. Superieur gedrag vertonen maar een minderwaardigheidscomplex hebben.

Martijn, je bent gewoon niet blij met het resultaat. ;-)

Het verbaast me ook dat Bas zo'n neerbuigend doet tegenover psychiatrie. Waarom werk je in een sector waar je niet mee akkoord bent? (Ik bedoel dit niet zozeer als een verwijt maar als iets verwonderlijk en vind het intrigerend. Dus geen *flame*.)

7:18 p.m.  

Een reactie posten

<< Home