zondag, augustus 28, 2005

Alien 4

Elke reden is feitelijk goed om een foto van de immer adembenemende Sigourney Weaver te posten, maar in dit geval is het omdat ik Alien Resurrection nog eens herbekeken heb. Een onterecht wat ondergewaardeerde film. Ok, Jeunet gaat wat betreft gruwelkitsch, sufgekauwde one-liners en gammel scenario een beetje uit de bocht maar als fan van vooral Aliens vond ik dit toch een mooi vervolg op de originele trilogie. Feitelijk alleen al de moeite om de goddelijk schattige Winona Ryder en Sigourney in één film te kunnen zien. En natuurlijk ook altijd een genot om de manische Brad Dourif te aanschouwen, als acteur zowat de vleesgeworden ziekelijkheid.

Mooi ook als je dat rijtje regisseurs afgaat: Ridley 'Blade Runner' Scott, James Cameron (toen hij nog voor staalharde actie stond in plaats van de halfzachtheid van The Abyss, Terminator 2 en Titanic), David Fincher (die met Alien³ debuteerde) en Jean-Pierre 'Delicatessen' Jeunet.

Nu maar hopen dat niet iemand in een advocatenkantoor in Beverly Hills op het onzalige idee komt om ook hier nog een vervolg aan te breien want deze laatste film is al zo ver over the top dat het hierna alleen maar ronduit belachelijk kan worden.

3 Comments:

Blogger Martijn said...

Ik vond het ook een goede film, als absurde komedie in Jeunet-stijl. Maar ik begrijp ook wel dat de harde actiefans niet zitten te wachten op Freudiaanse aliens.

9:54 a.m.  
Blogger bas said...

ik vind vooral alien3 ondergewaardeerd; die deprimerende sfeer is behoorlijk beklemmend.

10:16 a.m.  
Blogger O. L. Muñoz Cremers said...

Inderdaad Bas heeft gelijk, III is de shit...een soort gevangenistheater.

9:10 p.m.  

Een reactie posten

<< Home