vrijdag, maart 11, 2005

A-ha!

Vandaag in De Morgen:

1. James Murphy: "Het gekke is dat veel mensen die ons vroeger goed vonden me nu met de nek aankijken omdat de kans erin zit dat we eindelijk wat platen gaan verkopen."

"Groot Gelijk, James," zei hij terwijl hij de LCD-plaat er nog eens opsmeet.

2. Daft Punks nieuwste krijgt 2 van de 5 beschikbare sterren. Was een beetje voorspelbaar maar vooral de argumentatie is nogal minnetjes. Er wordt namelijk beweerd dat ze geen songs meer schrijven zoals 'One More Time' en 'Around the World'. Laat dat nu net twee uiterst zwakke Daft Punk-nummers zijn ('Around the World' bestaat verdomme uit één loop). Over dansvloerbommen als 'Brainwasher' en 'Steam Machine' wordt er natuurlijk wijselijk gezwegen. Want journalisten van hippe kranten komen immers niet in discotheken, laat staan dat ze eens zouden proberen om bovengenoemde schijven op onvoorstelbaar hoog volume thuis door de boxen te laten dreunen, want dan wordt het vrouwtje boos. Ach, het komt er toch weer altijd op neer dat journalisten van 'kwaliteitskranten' op zoek zijn naar liedjes en, jaren nadat ik dacht dat die mentaliteit tot het verleden behoorde, dansvloerplaten als voer voor debielen klasseren. Pretentieus blijf ik het vinden. En laat ik er uiteraard aan toevoegen dat Human after All zonder twijfel hun beste plaat is.

3 Comments:

Blogger O. L. Muñoz Cremers said...

Ongelofelijk dat de man die 'Losing My Edge' schreef daar van opkijkt. Echt heel raar.

Nou morgen kan ik Human After All ophalen en in volle hifi glorie gaan beluisteren. Dit soort platen zijn inderdaad wel een goeie test voor de "automatische recensie generator". Maar ja cd-recensies in kranten zijn altijd waardeloos geweest (te weinig ruimte om een argument op te zetten.)

9:23 p.m.  
Blogger Martijn said...

Maar vreemder dan de reactie van Murphy zelf is dat mensen een meesterwerk verwachtten van iemand die daarvoor al voor elke 'Yeah (Crass Version)' een 'Yeah (Pretentious Version)' op zijn naam had staan. Het albumgedeelte van LCD Soundsystem is zelfs consistenter en hoger van gemiddelde kwaliteit dan de singles-verzamelaar.

3:58 p.m.  
Blogger O. L. Muñoz Cremers said...

Geef mij maar die pieken ipv gemiddeld gedreutel. ;)

4:15 p.m.  

Een reactie posten

<< Home