donderdag, november 04, 2004

Volga's Aanraders van de Week

Joe Meek - I Hear a New World
Ontzettend geflipt sixtiesplaatje van de gekke producer van het klassieke ‘Telstar’. Vrij unieke psychedelische, maar toch in de verte poppy deuntjes vol gekke stemmetjes en voor die tijd ongehoord vreemde geluidseffecten. Ontdekking van de week.

Doug Hammond - Reflections in a Sea of Nurnen
Laatst terug op het voorplan geplaatst door Jazzanova en volkomen terecht. Die typische mengeling van soul, jazz, ethnische funk en psychedelica die de zwarte muziek van de jaren 1970 zo bijzonder maakt. Essentiële plaat.

Coil - Black Antlers
Oftewel Coils versie van Bam Bams ‘Where’s Your Child?’

Albert Marcoeur – Albert Marcoeur
Debuutplaat van de Franse Zappa. Soms grappig, soms grensverleggende kruising van jazz, pop en allerlei knettergekke muziekjes. Aanrader voor mensen met stalen zenuwen, want het kan er behoorlijk nerveus aan toe gaan in ’s mans universum.

Andrew Pekler – Nocturnes, False Dawns & Breakdowns
De enige nieuwe. Op ~Scape. Vergelijkbaar met Jan Jelineks plaat met Triosk. Jazz, clicks en ambient door elkaar gesmeten. Toch altijd rustgevend. En, nog belangrijker, duurt niet langer dan veertig minuten en laat dus geen kans aan verveling. Misschien één van de platen van het jaar. Maar dat zien we in december dan wel weer.

1 Comments:

Blogger Manic Inventor said...

Welke links?

8:29 p.m.  

Een reactie posten

<< Home