donderdag, november 11, 2004

De Oogst

God! Wat was dat lang geleden zeg. Nog eens de platenwinkels ingedoken. Ging eigenlijk op zoek naar goeie broken beat voor Destination UNKnown, maar kwam voornamelijk terug met bliepjes, tuutjes en harde beats. Zoals een vriend van mij enige tijd geleden zei: "Ach ja, al die nieuwe stijlen die elke maand weer opduiken, aan het einde van de rit blijf je toch weer zitten met house en techno." En zo is het maar net.

1. C2C4: Specimen 4, 5 & 6
Carl Craig maakt edits van Loletta Holloway (waar hij de baslijn van 'Throw' vandaan heeft) en Hyman's futuristische take van James Browns 'Give It Up, Turn It Loose'. Bevat ook nog een mij verder onbekende discoschuiver (niet meer dan 105 bpm) met zalige drumclimax. The Man does it again!

2. Aardvarck: Cult Copy
And again! Hoewel het Aardvarck-origineel zeker even goed is, word ik vooroordeelgewijs toch meer aangetrokken tot de Carl Craig-edit. Techno, zoals die (wij herhalen onszelf, maar wij weten dat, hetgeen al iets is) vandaag te weinig gemaakt wordt.

3. Kid Sublime: Basement Works Volume 3

Parrish en Dixon beginnen nu wel echt de hete adem van deze Nederlander in de nek te voelen.
Twee keer disco op housebeats gezet zoals men dat normaal gezien alleen in Detroit kan. Subliem indeed!

4. Losoul: Getting Even
Eentje voor de minimale mens in mij. Bevat niettemin ook enkele dansvloerbeesten. En uit respect voor de vinylkopende mens heeft men er gelukkig vanaf gezien de singles 'Warrior' en 'You Know' er mee op te zetten.

5. Chateau Flight & Bernard Burgalat: Les Antipodes
Geef mij maar de naar electro, house en techno ruikende Joakim Remix. Versatile blijft scoren want ik denk dat ik de laatste vier of vijf releases allemaal in huis heb gehaald.

6. Rob Brown + Leon Louder: So Confused
Af en toe moet je zo'n minimale houseschijf met jazzy baslijn en vocale snippers in huis halen. Er gebeurt hier niets noemenswaardigs maar soms kan dat geen kwaad.

7. Stratus: Vapour
Op de a-kant dirty disco, op de b-kant een bombastisch origineel en een trage tech-houseschuiver. Klein blijft een label om met argusogen op te volgen.

8. VA - Bad Acid Volume 1
Acidtracks die niet noemenswaardig verschillen van de Chicago-versies van eind jaren '80. Never change a winning fomula, zeggen wij dan. Fijne functionele dansmuziekjes. Niets meer, niets minder. Op Music For (Acid)Freaks.

9. DJ Minx - A Walk in the Park (Villalobos 'Til Thursday' Remix)
Minus brengt werkelijk de ene klapper na de andere uit. Na die nagenoeg perfecte Mathew Jonson, nu weer een boing-boom-tschak-rehash met aanstekelijke "dumdumdum-du-dum"-sample van Villalobos. Deze mix overtreft zowat alles wat op Thé au Harem stond. En maar goed ook, want in deze veeleisende tijden raakt ons geduld snel op, waarde Ricardo.

10. Season feat. Ernesto: Juice (Math Union Remix)
Delen van Nuspirit Helsinki en Pepe Deluxe maken fenomenale remix van wat al een tijdje een gekoesterde klassieker was.

11. Ben Mono feat. Sirius Mo: Protection Remixes
Fijne remixes van Mono zelf (twitchy electro-house) en Michi Lange (electro-broken) op Compost. Het ging tijd worden want het vertrouwde huis uit München teerde al een tijdje op zijn reputatie.

12. Wei Chi: Faces & Places
En nog een Compost! Met zalige mix van rijzende house-ster Henrik Schwarz. Het origineel was zowiezo al een van de betere nummers op de tegenvallende Wei Chi-cd en staat op de b-kant te blinken naast een broken-percussie-feest van de zelden tegenvallende Moonstarr.

Waarlijk een fijn dozijn. Nu nog die Meikbar bemachtigen en mijn platenjaar kan in schoonheid afgesloten worden.